Egentid

Igår fick jag min första timme egentid sen Alicia kom för 3 månader sen. Mamma ställde upp som barnvakt en stund. Det var så fruktansvärt skönt att få komma bort och vara något annat än mamma för en liten stund. Jag passade på att träna lite på gymmet, vilket jag inte kunnat gjort sen innan jag blev gravid, på grund av illamående och fruktansvärd foglossning. Så idag kan vi snacka om träningsvärk!! Höll knappt på att ta mig ur sängen imorse.

proteinrika pannkakor

Tänkte tipsa om ett enkelt recept på proteinrika pannkakor. Dom är perfekta som lyxig lördagsfrukost, mellanmål och efter träning.

1 mosad eko banan
3 eko ägg
  1. vispa
  2. stek
  3. servera med bär och lite naturell kessella eller yoghurt
     (kan också tänka mig att lite rostade nötter kan vara gott att ha till)
  4. ÄT!
MUMMS!

Mejlet

Fick ett mejl där det stod "Börjar du längta efter att träffa vänner igen? Om du har mjölkat ur bröstmjölk kan den andra föräldern ge barnet en flaska, så att du kan få lite tid för dig själv"

Ha ha ha kul skämt!!!!

Det förutsätter ju både att barnet tar flaska och att den andra föräldern är hemma ibland.

Vi använde en calma flaska när jag låg i barnsängsfeber efter förlossningen. Det är en flaska som nappen ska likna att suga på ett bröst. Vilket betyder att barnet måste jobba upp ett vacum i flaskan innan det kommer någon mat. Detta fungerade jätte bra när hon bara var några veckor gammal, men när jag slutade med antibiotikan övergick jag till att bara amma igen och här om dagen provade jag att mata med flaska igen. Det var ingen rolig historia Alicia blev helt galen när hon nu inte längre lyckas få ut någon mat ur flaskan. Jag provade då att ge henne mjölk i en vanlig flaska vilket gick lite bättre, men långt ifrån problemfritt. Nu har vi börjat öva på att dricka en liten slurk ur flaska varje dag för att den ska vara möjligt att ta in barnvakt när jag behöver avlastning. Min sambo alltså Alicias pappa jobbar gör tillfället extremt mycket så honom ser vi knappt röken av och det resulterar också i att jag blir väldigt mycket ensam om dagarna. Det kan därför vara väldigt skönt att få lite avlastning nån gång, så att jag kan få vara någonting annat än mamma för en liten stund.

Sjalen väcker reaktioner

Jag bär Alicia i en bärsjal, vilket betyder att jag lindar och knyter fast henne på min mage/bröstkorg. Detta väcker oanat mycket reaktioner hos folk jag möter.
 
Igår när jag stod och väntade på bussen med Alicia i sjalen kom det fram en ganska ung tjej som stirrade och rynkade på näsan när hon såg oss. Jag har också blivit varnad av folk som tror att barnet kommer att ramla ur sjalen, vilket är helt omöjligt om man knytit sjalen rätt och inte planerar att gå på händerna. Varje gång jag går utanför dörren med bärsjalen så blir jag helt utstirrad av dom jag möter och när jag ska knyta sjalen på öppnaförskolan har jag varit med om att andra mammor helt har avbrutit det dom höll på med för att istället titta på mig och Alicia. Jag har fått höra att "tror du verkligen att barnet vill ligga i det där tyget?!". Sen har jag också fått kommentarer på stan i denna stil "nämen det där såg mysigt ut" och "det där set tryggt ut för barnet" och det är precis vad det är, det är jätte mysigt att bära i en sjal för mig, det är ergonomiskt och skönt för både axlar och rygg och Alicia stortrivs i sin sjal.

En sak är säker i alla fall, bärsjalen väcker reaktioner och folk verkar ha starka åsikter om denna lilla grejj! Jag kan inte låta bli att fundera över om föräldrar som bär i sele får lika mycket uppmärksamhet när dom går ut?

På riktigt?

Natten har varit lika lugn som vanligt. Alicia sover sina 9 timmar i sträck och jag vaknar med jämna mellanrum och kollar att hon andas. När ska detta mönster sluta egentligen? När ska man kunna slappna av så pass att jag också kan få sova 9 timmar? Det är så underbart att vara mamma till lilla Alicia så att det känns som om vi bara har henne till låns. Hon sover hela nätterna, amningen har gått jätte bra, hon växer så att det knakar och är ständigt pigg och glad. En helt underbar liten tjej, jag har verkligen ingenting att beklaga mig över och därför inbillar jag mig att vi bara har henne till låns!

Vaccinera eller ikke vaccinera.. det är frågan!

Jag är precis hemkommen från BVC där vi var på 3 månaderskontroll som innebär vägning, mätning av längd och huvundomfång, samt vaccinering.
 
 
Själv är jag lite negativt inställd till vaccineringar på grund av innehållet i sprutorna, bristen på respect inför främmande ämnen i kroppen hos sjukvåren, samt vinstsyftet hos läkemedelsverket. I vaccinet mot livmoderhalscanser hittar man bland annat ett råttgift. När man vaccinerar med nya vaccin vet man inte hur biverkningarna ser ut om 20 eller 30 år, är det att tänka långsiktigt? Läkemedelsverket tjänar också pengar på att sälja vacciner och pengar är en kraftfull motor det vet vi ju alla. Titta bara på hur det gick med massvaccinationen mot svininfruensan. Sen tycker jag självklart att det är jättebra för folkhälsan att man kan förebygga och utrota vanliga livshotande sjukdommar och lidande hos befolkningen. Men just bristen på respect för kemikalier i blodet och vinstsyftet hos läkemedelsbolaget är lite skrämmande. Det tycker iallafall jag!
 
Så hur blev det nu då med vaccinatonen för min lilla Alicia?!
Jo faktiskt så fick hon en spruta idag, men bra en. Vi tackade nej till det vaccinet som bara använts i 5 år efter som man ännu inte kunnat se vilka eventuella framtida biverkningar detta kan ge. Alicia var jätte duktig ett litet pipljud så var det bra med den saken. Så nu kan vi förvänta oss en febrig och hängig liten bebis de närmaste dagarna.  
 
 

Ny start!?

Ja, kanske det!
 
Jag har börjat känna ett sug efter att blogga igen och som nybliven mamma har jag nu många nya ämnen som berör mig.  Här kommer du att kunna läsa om mitt föräldrarskap, min syn på hälsa, min vardag och om mina tankar och funderingar.
 
Välkommen!

RSS 2.0